【專訪】衝出香港!E-kids八月澳門開Show:多多益善,少少唔掂!
2018年07月19日16:19

如看不到,請到Youku

組合E-Kids去年重組後再戰樂壇,繼今年年頭在旺角麥花臣場館舉行兩場「E-kids AGAIN 2018」演唱會後,成員阮民安(Tommy)、林詠倫(Alan)和郁禮賢(Tim)八月將衝出香港,於澳門百老匯舉行澳門站演唱會:「對E-kids嚟講係一個好大嘅進步!」

E-kids香港以外的第一次

Tommy指雖然好多歌手都已經去過澳門開演唱會,但對E-kids來說是一個好大的進步,因為這次是第一次香港以外的演唱會:「雖然係一小步,但我哋應該要做好佢!」現時演唱會尚有門票發售,不過Tim就指:「一日場波未踢完一日未知輸贏」,而Alan則老實指:「多多益善,少少唔掂!」

E-kids演唱會都會除衫?

近期不少明星開演唱會都會除衫曬肌,Alan聽後笑言他們會調轉:「一出嚟就全部唔着衫,慢慢着返晒,一着好就已經完。」雖然Tommy直指低俗,但他就搞笑表示E-kids都會除,不過是「除3」:「不過係份歌酬除3!因為三個人。」講完笑話,Alan認真指其實除了造型方面有不同,歌單上都會與香港場有不同:「雖然係巡迴演唱會,但其實都有好多唔同新元素。」

眾籌?籌旗?出新歌?

早前推出的新歌《終止戀愛》令網民大眾對E-kids另眼相看,問到會否再出新歌,Tommy:「好多歌手都面對成本問題,我哋都面對到呢個問題,但唔緊要我哋去解決!」但無成本又點做?Tommy笑言:「我哋唔好講嗰兩隻字出嚟,我哋呢啲叫合力,但有啲比較貼地就叫籌旗,眾籌!」他們希望如果想聽新歌,就打本給他們製作。

日期:2018年8月18日(星期六) 
時間:晚上8時
地點:澳門百老匯-百老匯舞台
票價:(HKD/MOP) $680/$480/$280/$180 

 

E-kids各自最中意自己邊首歌?

如看不到,請到Youku

微博香港誠邀你睇《E-kids AGAIN 2018》澳門站
讚好微博香港 FB專頁+答中有關問題,即有機會得到《E-kids AGAIN 2018》澳門站演唱會門票2張(名額3名)!截止日期:2018-07-31(23:59)
問題:E-kids八月十八日將在哪開演唱會?
答案:
你的名字:
性別:
聯絡電郵:
聯絡電話:
只需輸入下圖中所見的數字,然後按下「提交」即可。

更多新聞