大學女神回歸 楊澤怡接拍青春戰記電影
2018年08月14日18:24

Shirley楊澤怡正式回歸香港樂壇,第一擊係接拍青春戰記2,此片繼續由賀峰執導,平和慈善基金支持。

Shirley劇透電影以戒賭為題材,十分有社會意義。戲中Shirley飾演包租婆個女,跟男主角青梅竹馬,在男主角失落時伴隨左右,支持男主角渡過難關,Shirley第一次睇劇本時,曾問過導演,其實角色係咪喜歡男主角?導演講其實係無,但最好用有啲野咁去演,就會有效果,因為片中男主角其實係有女朋友,但都係要對Shirley用有啲野方式咁去演。

其中一段小插曲,係飾演男主角爛賭父親嘅黃文標,在現場拍攝時打趣到,既然戲中我租包租婆間屋好耐,即由細睇到Shirley大,甘呢場戲,我係咪都要用有啲野嘅心情去演呢?至於到底係什麼野?導演講大家到是場支持時就會清楚乜野叫做青春了。

另外,電影歌曲由Shirley主唱,準備錄音。有機會用【青春戰記】做歌名,歌詞講述年青人大學畢業,投身社會,默默打拼,敢愛敢恨,令Shirley很感動,希望還心願有機會回去教育大學拍MV。到時歌曲更會在電影中穿梭成為配樂。實行歌影相棲,努力為演藝前途打拼。

Shirley坦言感謝導演和劇組支持機會和照顧。

原文連結:

大學女神回歸 楊澤怡接拍青春戰記電影

相關文章:

陳達仁為慈善籌款[靈山宮]興建廟宇擔任嘉賓順便散心 回港重新出發

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

更多新聞