【全民造星II】姜大衛仔仔參賽 吳啟洋原來是微博校園人氣王
2019年06月11日16:24

上年ViuTV舉辦的選秀節目《全民造星》大受歡迎,今年添食舉辦《全民造星II》,早前經面試後99位入圍者誕生!一齊睇睇人氣最高的幾位候選弟弟吧!而當中22歲,身高181cm的Phoebus (吳啟洋)更曾在《微博x YES!校花校草2018》獲得「微博校園人氣王」,唱歌跳舞俱佳加上靚仔樣,他在IG上已吸納過萬名粉絲追蹤。

「微博校園人氣王」吳啟洋參加《微博x YES!校花校草2018》時的照片。

From:微博/rocknicolee

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. 我雖然唔係成日去cafe☕️ 但成日都覺得杯野好唔夠候😅 杯野我飲左2啖咋... . . . #chill @americaneaglehk

吳啟洋(@phoebus_ng)分享的貼文 於 張貼

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s summer timeeee! What r u waiting for?🕶 - - - #💙#lovesummer#grestestbeachever

吳啟洋(@phoebus_ng)分享的貼文 於 張貼

吳啟洋現時是理工大學土木工程系大四學生。

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

最近一直都在專注手球,最後一年希望無悔吧🙂 - - - @polyu_handball #FOCUS

吳啟洋(@phoebus_ng)分享的貼文 於 張貼

另一位參賽者姜卓文,是姜大衛與李琳琳的細仔,叔伯係秦沛、爾冬陞,演藝世家難怪被被睇高一線!現年22歲的姜卓文已長得高過爸爸,成個韓仔Look外形煞食,表演慾極強!

 

更多新聞