【公認似樣】余香凝余潔瀅「姊妹檔」上陣 為Fashion 「月餅控」焗忍口
2019年09月12日12:42

余香凝(Jennifer)日前聯同妹妹余潔瀅(Zoe),為時尚品牌拍攝宣傳片,首度「姊妹檔」上陣搵真銀,余香凝大叫興奮,更表示由細到大都會跟妹妹靚衫兩份著,難得今次齊為時尚品牌拍攝,感覺別具意義,余潔瀅卻表示跟姐姐合作讓她變得緊張:「佢高過我,總覺得企在佢身邊,好似矮了一節。」兩姐妹心情認真天淵之別。

問到余潔瀅在拍攝前可有向姐姐請教?她表示沒有,「全部都係自己摸索,之前未試過影Fashion Digital Video ,所以今日刻意收起笑容、感覺cool點。」余香凝則透露為了今次拍攝,事前節食減磅:「我哋有互相提點食少些,因為中秋節快到,收到很多月餅,我哋又好鍾意食月餅,每次食都會就住就住,一人一半,唔好失控。」

余香凝、余潔瀅兩姊妹向來公認似樣,當日就連工作人員亦分不清二人,余潔瀅表示:「今朝我戴住帽來到拍攝現場,工作人員話唔敢叫我,因為唔知我係余香凝定余潔瀅!」身旁的余香凝聞言即笑說:「冇所謂啦!叫我咩名我都會認,總之大家知道我哋姓余就得。」

更多新聞