楊明自言傳統婚後再生B
2019年09月15日03:00
■楊明笑言高Ling玩遊戲想「攬炒」。

【星島日報報道】(星島日報報道)無線遊戲節目《娛樂大家》前晚進行錄影,今集邀請到黎諾懿、楊明、羅天字及高海寧擔任嘉賓。談到中秋節未能與男友鄧智偉慶團圓,高Ling笑言昨日起牀才記起是中秋節,她說:「今晚同一大班朋友開心玩住過節,都係充滿歡笑嘅。」高Ling提到第二次上節目,透露為此做好不少準備,笑說:「但阿姐(汪明荃)一見到我同楊明,就話我地蠢蠢哋,我地有又名『遊戲黑洞』。」

對此,楊明即時強烈否認,笑說︰「一睇我就知我係『遊戲天王』啦!呢度佢最熟嗰個係我,佢想攬炒啫!」此外,提到投資燉湯店旗艦店快將開幕,楊明坦言是實現團隊的夢想:「呢間鋪面大啲,有100個座位左右,就好似旗艦店咁,又向目標行近一大步!」談到賺到錢部分會儲起結婚用,他笑說:「我一直都係。(莊思明媽咪催抱孫!)我發覺呢個係老人家嘅口頭禪,其實我爸爸、媽媽都有講,不過我係好傳統嘅男人,循序漸進,想結完婚甜蜜一段時間,再生小朋友。」

更多新聞