迪士尼精品:【10款聖誕全新系列公仔擺pose同你影相!小熊維尼/米奇/Chip n Dale】- 香港迪士尼
2019年11月13日16:04

雖然今年大家都冇咩心情慶祝聖誕節,但係好多人都會用全年證入迪士尼買野,氹下小朋友開心既,小編發現迪士尼今年有10 款nuiMOs系列公仔,部份更換上聖誕服飾,真心好打意,佢地換上左多款可愛服飾,公仔手腳關節仲可以自由活動,擺出唔同姿勢,小編已經睇中左幾款諗住送比朋友喇!

▲新系列既迪士尼公仔名為「nuiMOs」,呢個名由係日文「公仔」同「模 特兒」兩個字組合而成。Chip n Dale 都可以做好多動作好得意!手掌更藏有磁石,讓雙手可合起來

▲小熊維尼、豬仔、跳跳虎同咿唷(每款不連服飾港幣$109)

▲ 米奇系列3 款聖誕限定服裝,將日系時裝潮流與可愛感覺完美結合

▲米奇仲可以換上冬季服飾!

▲呢個日系打扮都好cute!

▲米奇家族已經等緊你

▲換上聖誕禮物,開party 喇喂~

▲影張sefie先~

▲蜜蜂造型衣裳

▲nuiMOs唐老鴨系列($109)

▲nuiMOs唐老鴨系列($109)

日本大熱米奇與好友「nuiMOs」系列

今個聖誕於香港迪士尼樂園度假區首度可愛登場

於日本掀起熱潮的迪士尼「nuiMOs」系列,將於 11 月 14 日起陸續登陸香港迪士尼樂園度假區 (香港迪士尼),是全球首個迪士尼樂園引入「nuiMOs」!「nuiMOs」由日文的「公仔」和「模 特兒」二字組合而成。賓客可以替 nuiMOs 換上多款可愛服飾,他們的手腳更是可以活動的,能 夠擺出不同姿勢,創造不同的拍照效果,為你的奇妙聖誕之旅留下美妙回憶。

迪士尼迷最愛的外拍夥伴

香港迪士尼將推出一共 10 款人氣迪士尼好友 nuiMOs,包括米奇、米妮、唐老鴨、黛絲、鋼牙 奇奇、大鼻帝帝、小熊維尼、豬仔、跳跳虎和咿唷。nuiMOs 的頭部可左右轉動,四肢可靈活擺 動各種姿勢,手掌更藏有磁石,讓雙手可合起來,甚至夾住卡片等小物,讓每個動作活靈活現。 每隻 nuiMOs 小巧精緻,方便攜帶。近年,日本以至各國都盛行帶着公仔到戶外景點拍照, nuiMOs 正是迪士尼迷外拍的最佳夥伴!

時尚服飾打造帥氣的「公仔界模特兒」

香港迪士尼更同時推出一共 9 款 nuiMOs 服飾,包括連身工作服、格仔大褸等時尚打扮,以及 3 款聖誕限定服裝,將日系時裝潮流與可愛感覺完美結合。賓客可為 nuiMOs 更換不同的趣緻服飾, 為 nuiMOs 打造帥氣時尚的造型!只要發揮創意,配合生動的姿勢和善用環境,就可營造千變萬 化的互動場面,例如正在派發聖誕禮物的米奇與好友,或是裝扮成小蜜蜂在花間遊玩的唐老鴨 — 由你去創造獨一無二的 nuiMOs 故事!

10 款迪士尼好友 nuiMOs 及 9 套 nuiMOs 主題服飾(包括 3 套聖誕服飾)將於 2019 年 11 月 14 日起陸續於香港迪士尼首度登場,是送給迪士尼粉絲和玩具迷的聖誕禮物精選,萬勿錯過。

萍姐美食

地址:

營業時間:11:00 22:00

圖片及文字來源:香港人遊香港/

這篇文章 迪士尼精品:【10款聖誕全新系列公仔擺pose同你影相!小熊維尼/米奇/Chip n Dale】- 香港迪士尼 最早出現於 香港人遊香港

更多新聞