【專訪】胡鴻鈞養傷半年後「重磅回歸」推新歌 直認會對女友十分體貼
2020年01月23日11:40

如看不到 請到Youku

歌手胡鴻鈞(Hubert)去年拍劇時墮下撞傷頭部休養大半年,相隔超過一年時間,推出自己有份創作的新歌《沒身份妒忌》,直言感到十分興奮!新歌內容講對以前的女友感到悔疚,問到Hubert屬於什麼類型的男朋友時,他直言對女友會十分關懷:「我有信心講我會擺好多心機同時間喺我另一半身上。」

胡鴻鈞(Hubert)透露新歌《沒身份妒忌》是2016年時與好友蘇道哲一起寫的:「事隔差不多4年終於可以推出,好似我哋當年的心血終於可以同大家分享!所以對我來說特別有意義,亦都好開心歌曲推出冇耐,喺唔同平台或坊間都聽到好多正評,對我來講都係一支好大嘅強心針。」

新歌《沒身份妒忌》所講的,Hubert相信大家都會遇過:「就係你有啲後悔想當年同另一半一齊時冇做得好。即係當年同佢一齊時唔係好識珍惜,可能因為年紀仲輕,對談戀愛呢件事未係有一個好深入了解或者未係好認真。然後過咗一段時間你慢慢成熟,慢慢長大,回顧當年嘅關係,心入面有一種悔疚。」

MV中,Hubert有兩個造型,其中飾演一個暴躁的男朋友,他笑言雖然大家對他的感覺是斯斯文文,不過現實的自己都有這一面:「都有脾氣唔係咁好嘅時候,應該每一個人都有呢一面,但係我好少喺鏡頭前面演繹呢一面,但亦都好順利地拍攝時基本上都一Take過。」

問到屬於什麼類型的男朋友,Hubert直認自己對女友會十分關懷及體貼:「我會幾顧及另一半感受,我唔敢講係完美男朋友或者100分男朋友,因為我相信世界上係冇呢樣嘢!只可以不斷進步同埋不斷去變好。但我有信心去講我會擺好多心機同時間喺我另一半身上。」

去年拍《降魔的2.0》時墮下撞傷頭部要休息半年,新一年Hubert笑指自己首先要強身健體!而在音樂方面,Hubert表示會繼續勤力一點寫多點歌:「希望未來的作品有多啲自己創作嘅部分。」

更多新聞