【醉住上節目】Eric Kwok最怕自己便便:睇老婆大便或幫狗執屎無問題
2020年04月23日07:00

郭偉亮(Eric Kwok)為ViuTV節目《晚吹—有酒今晚吹》擔任嘉賓,自言酒量淺的他自爆已經有點醉,怕會亂說話。

Eric Kwok大爆人生最害怕的是蟑螂和自己的大便,對後者有莫名恐懼,他平日也有為愛犬清理糞便,甚至見到老婆葉佩雯的大便也沒問題,偏偏非常驚自己的大便:「我真係覺得好奇怪,我好怕見到自己啲大便,有時啲朋友都會睇吓,睇返自己個健康狀況,但係我每次完事係擰轉面即刻沖,盡量唔想睇到。」他笑稱可能小時候曾「屙過啲好勁揪嘅嘢」,因而被嚇到,希望請教心理醫生。

郭偉亮EricKwok:入行20年,大家可能覺得我對音樂或多或少有種厭倦的感覺。但我今次必須說,在我所有的歌曲中,這首歌是令我最興奮的。

我從來沒有試過這麼多的第一次。
我從來沒有試過為一首歌付出這麼多時間、心血同汗水。
我從來沒有試過把自己的創意發揮得淋漓盡致。

也許因為有很多「從來沒有試過」的出 -- 郭偉亮EricKwok

From:微博/郭偉亮EricKwok

 

視頻精選
更多新聞