【無懼疫情】梁漢文宣布10月尾搞紅館演唱會:大家同我一齊集氣!
2020年04月29日09:12

受新冠肺炎影響,不少歌手今年的演唱會都要取消,不過梁漢文昨日就在社交平台宣布今年10月尾舉行人生第五個紅館演唱會,Edmond寫道:「公司通知我,已經定好今年十月尾會在紅館開我第五次個人演唱會!我會不會是疫情結束後香港第一個歌手在紅館開演唱會的呢?大家同我一齊集氣!十月尾生活回復正常,我們於紅館相見!」

From:微博/香港紅館

為慶祝此天大喜事,他決定要慶祝一下,在開騷前「食爆佢」!片中見他先到超市掃薯片,再到小食店揀了墨魚、生腸,片中還見他鯨吞炸雞腿!

Edmond受訪時被問到是否有信心疫情能停歇? 他說:「我覺得不是我一個人對疫情要有信心,全世界都要對疫情都要抱有信心,每一個人都希望可以返回正常的生活。所以我會叫大家一齊集氣啦,希望好快香港日日零感染,我們都可以正常生活啦。當然公司都做好兩手準備,如果到時疫情真是大爆發,就會另有安排。」

梁漢文edmond:自我隔離了14天後,今天放監,來了錄音室為今年的新project開工🎤 希望疫情盡快過去,各行各業可以快點復工👍大家加油💪 ​ -- 梁漢文edmond

From:微博/梁漢文edmond

梁漢文edmond:多年前拍美女廚房,食過一味餸,搞到我又痾又嘔最後重入埋醫院,中埋幽門螺旋菌!今日我要復仇!自己煮返同一味餸!
#我唔識煮餸 #第一次處男下廚 #多謝@張衛健 夠膽來試食
#臭豆辣椒炒蝦 #喇沙 #馬來西亞菜式
#非常時期 #非常之咁叻第一次煮就成功
#去youtube睇足版
ht -- 梁漢文edmond

From:微博/梁漢文edmond

梁漢文edmond:非常時期、非常方法 : 自製皂液紙

疫症期,咩都要份外小心,但人始終係要返工、外出、生活
最近要不停洗手,我發覺外出公廁的提供的皂液其實唔係一定衛生
所以今日介紹大家整: 自製皂液洗手紙
咁日日不停係出面洗手都可以好安心

#覺得有用大家一齊試 #記得洗手唱下歌 #洗夠30秒 -- 梁漢文edmond

From:微博/梁漢文edmond

 

更多新聞