Hello kitty 陪你迎夏天!2大必買聯乘 無咀貓粉絲不能錯過
2020年05月08日19:02

Hello Kitty一向深受小朋友和大人歡迎。唔少女士都被這隻無咀貓吸引住,就連索爆千金何超蓮都係佢粉絲!如果你都係Hello Kitty嘅fans,咁就唔可以錯過以下兩個可愛Kitty貓的聯乘系列。

意大利時尚潮牌GCDS,在今個夏天以K-HAWAII為主題,並特意找來Hello Kitty合作,一同打造充滿鮮艷活力和色彩的系列。

系列以可愛和時尚的造型為主軸,即使身穿Kitty大頭上衣亦不會顯得幼稚!說到系列中的搶眼單品,一定非大頭Kitty手袋莫屬。你可隨意配上同系的oversize T恤,或者白tee配牛仔褲同樣有型,十分百搭!

而另一運動品牌Reebok最近亦找來呢隻可愛Kitty 貓攜手合作,推出全新Instapump Fury及Club C別注鞋款系列。他們更特別邀請香港本地插畫家Zoie Lam擔任該系列的設計師,在大熱鞋款上增添色彩和趣味。

鞋款備有成人和小童尺碼,打造親子時尚穿搭和極具收藏價值的特別版專屬鞋盒。

設計師Zoie表示,希望該系列有一種耳目一新的型格形象,並同時保留角色的元素,所以用了Hello Kitty 的蝴蝶結為整體設計重心!鞋款會以Hello Kitty代表配色打造,白色鞋身配搭紅、黑色細節點綴,將可愛的Kitty 與鞋款合二為一,轉變成全新潮流玩味形象。

Zoie特意於Instapump Fury鞋面加入可拆式的紅色蝴蝶結,鞋舌和鞋墊均注入蝴蝶結暗花圖案,後跟位置繡上Kitty樣貌,成為隱藏的驚喜細節位。

而Club C就以白色皮革打造鞋身,於鞋頭和鞋跟位置注入紅色作點綴,黑白斜紋鞋帶搭配可拆式紅色蝴蝶結,加上毛巾材質內襯,舒適度十足。身為Hello Kitty粉絲嘅你,又點可以錯過這兩個咁可愛又特別嘅聯乘系列呢?

Related Articles

更多新聞