【專訪】個性似外星人?AGA《So Called Love Songs》唱出屬於自己的情歌
2020年11月04日11:11

如看不到 請到Youku

AGA(江海迦)繼2018年推出大碟《Luna》後,最近推出全新大碟《So Called Love Songs》,在大碟中林林總總的愛情作品當中,唱出屬於AGA風格的情歌!AGA今次專輯亦有別於之前的中性打扮,封套和內頁相片都充滿夢幻感,她笑言:「拍攝主題係我在另一星球享受自己,營造超現實的感覺,可算是我最色彩繽紛的一次嘗試。」

AGA直言愛情有很見不同角度:「其實Love song你就咁同人講,會聯想到浪漫,或者去追求一個人咁,但我覺得愛情入面,包括你祝福一個人,包括你放手,包括你喺感情當中的不捨同痛,當然浪漫感同啱啱對一個人好有感等都可以囊括喺我自己嘅情歌入面。」

因為疫情,AGA早前未能成功舉行個唱,她表示自己已經有少少忘記身在舞台上有觀眾的感覺:「都有做好多Live stream嘅show,所以呢方面都好感激呢個世上有數碼平台可以咁做,可以同自己嘅Fans互動。」她又指今次推出這張實體專輯對她來說是一個好重要的時刻,是今年的一個總結。

視頻精選
更多新聞