香港也有@cosme美妝排行榜!2020年人氣好用產品Top 10:性價比高取勝
2020年12月02日17:12

來自日本的美妝美容綜合網站@cosme年年都舉行美妝大賞,綜合用家心得統計出最受歡迎的美妝產品。以往我們都是參考日本女生的意見,想不到今年迎來香港版@cosme美妝大賞,綜合了超過15300篇消費者真實口碑心得,最終得出了每項榜單的頭3位,另外還有綜合賞的Top10!

  1. BIODERMA 深層卸妝潔膚水

    評價:性價比超高既卸妝水,卸得乾淨又唔油,又唔會攪到塊面好乾。

  2. innisfree 礦物控油碎粉

    評價:冇加任何香料,不怕皮膚敏感,夏天的時候仲有多個用途,就係可以拍小小上前蔭,可以保持整天乾爽。

  3. naturie 日本薏仁化妝水

    評價:「小資女必備」 幾十蚊嘅價錢有咁大支,真係超級抵!

  4. OPERA LIP TINT

    評價:平時當有色潤唇膏咁搽,鐘意佢唔會太痴立立,顏色唔會太誇張,但又令個人睇落精神好多。

  5. KATE TOKYO 3D造型眉彩餅

    評價:因為又平又正,就算你點畫都唔會畫衰條眉,同埋好自然。

  6. excel 3合1持久造型眉筆

    評價:一枝有齊眉筆、眉粉同掃頭,好方便好易用,仲有好多隻顏色揀。

  7. DHC 橄欖護唇膏

    評價:成份天然,保濕滋潤得來又唔笠!

  8. excel 裸色深邃眼影

    評價:眼影顯色度高,唔會飛粉,微粒珠光都好幼細,有淡淡既閃粉但唔會太誇張,而且上妝持久貼服。

  9. Bioré 水凝長效保濕防曬乳

    評價:性價比高嘅產品, 因為防曬日日搽,好快就用哂,所以性價比高都好重要。

  10. Bifesta 高效眼部卸妝液

    評價:已回購好多好多枝,容易卸走大多數的防水化妝品。

視頻精選
更多新聞