#真香港人小店:【#打卡一流!旺角文青咖啡室!餐單不定時更新!寵物友善餐廳! 】-神經餵飼
2020年12月09日19:24

位於旺角嘅一間咖啡店,整體裝潢以木製品為主,門口有落地玻璃窗,整體感覺非常舒服。小店提供多款蛋糕及輕食,並不是更新餐單,但只有一款招牌「貓毛定食」不會更改。大家可以試下近排期間限定嘅麻醬雞絲蕎麥麵、清酒煮蜆和手打芝士和牛漢堡,飲品方面就可以試下Flat White和Dirty。

▲貓毛定食,餐單上唯一不會下架的款式,因為該店是以三隻貓作為店長,便以店長喜歡的食物做主食。

▲手打和牛芝士漢堡,絕對係店舖心機之作。

▲清酒煮蜆,清酒和牛油香氣逼人。

▲麻醬雞絲蕎麥麵,呢個係屬於期間限定。

▲Flat White,屬於5mm以下的細膩奶泡,口感較Latte絲滑。

▲Dirty,調製後需立刻品嘗,不然便錯失最佳時機。

神經餵飼

地址:旺角砵蘭街434號地舖(太子地鐵站D出口)

電話:9549 6853

時間:12:00-22:00

文字來源:香港人遊香港/圖片來源:IG@feedyournerves

The post #真香港人小店:【#打卡一流!旺角文青咖啡室!餐單不定時更新!寵物友善餐廳! 】-神經餵飼 appeared first on 香港人遊香港.

視頻精選
更多新聞