【迷上占星】高海寧自認高冷又可愛 性感中空波邊側漏
2021年03月11日07:00

高海寧近日對占星學大惑興趣,她指摩羯座和白羊座猶如相反詞,但是自己有齊兩者特質,自認既高冷又可愛:「占星師說,摩羯和白羊就像一對反義詞,摩羯慢熱,白羊快熟;摩羯冷靜,白羊熱情。可恰恰這對反義詞就共存在我身體裡,難怪我這麼高冷又可愛,haha~」

高海寧上載多張舊照,有齊高冷和可愛造型,其中一張非常性感,她Bra top上陣,中空設計波邊側漏,加上又Chok又Cool的表情,完美演繹冰美人感覺。

微博香港娛樂:【【曾被負評致抑鬱】@高海寧 謹記@佘詩曼Charmaine 的話:唔係主角唔緊要,做好佢】三位女神李佳芯、張曦雯和高海寧在節目《師父有請》中大談入行後的經歷和辛酸,與麥玲玲大談玄學上的「主角命」。高Ling入行多年才首次做主角,初時更多以性感形象示人,她表示自己沒有想太多,有任何工作都照接,不過拍劇時有聽過難聽的說話,有個導演同我講「你呢世都做唔到主角」,真係幾大打擊!
高Ling又表示初入行被海量的負面報導打擊︰「嗰陣時細個會覺得點解要咁對我,好唔公平,而家已經經歷咗咁多年,就會覺得,是但啦,鍾意點寫就點寫啦。」又承認喊過無數次,更自爆患抑鬱,要長期看精神科醫生兼食藥,早期也曾想退出這行。但她每次想放棄時,又會有電影或工作找她。
高Ling又指自己無論女一還是二、三、四,她都樂意去做,並一直謹記好友佘詩曼的話:「佢同我講過唔好理角色系咩,你要畀心機做,唔係主角唔緊要,做好佢,嗰場戲你就係主角,甚至你做得好好,可能蓋過主角光環都唔一定。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

視頻精選
更多新聞