【撐姜濤】被笑是「樂壇燈神」 譚詠麟:邊有咁易「燈」得死?
2021年03月31日11:18

譚詠麟相隔年多再在香港出席活動,他應港台之邀出席節目《香港足球名人堂》啟動禮,現場所見譚校長身形圓潤不少。談到校長在微博讚姜濤,他直言自己雖然不認識姜濤,但覺得對方值得推薦:「我有睇ViuTV,由他參加真人騷至組合MIRROR都有留意,覺得他好好,好少見後生仔咁識諗,EQ拍得住我。」

校長公開撐姜濤,但就有網民指他是「樂壇燈神」,曾被他讚過的歌手,好似梁漢文、李克勤、關楚耀、林欣彤等,星途都不平坦,阿倫聞言即反駁:「邊有咁易『燈』得死?『燈』得死,我『燈死』好多人啦!我讚過的李克勤幾好,他大器晚成,可能他(姜濤)一點就明呢!」

TVB官方微博:#娛樂新聞台# 譚校長笑指好友曾志偉重生
曾志偉重返TVB擔當要職,由幕前轉到幕後,每朝早早就現身辦公室開工。Alan#譚詠麟# 早前出席活動時喺訪問中提及到呢位好友時,都對此感到十分驚訝,笑指志偉好似變咗另一個人咁「重生」咗。佢又自爆最近就香港樂壇嘅事時常同志偉交換意見,期望香
-- TVB官方微博

From:微博/TVB官方微博

譚詠麟AlanTam:少見的年輕一代藝人回答得那麼大方得體有氣量及風度,大事化小、小事化無👌經理人花姐教得好👍加油💪!有機會帶Mirror 上去聲夢交流下,大家良性切磋百花齊放重振昔日香港樂壇!💪💪💪 ​ -- 譚詠麟AlanTam

From:微博/譚詠麟AlanTam

From:微博/譚詠麟AlanTam

From:微博/陌小小de小幸福

視頻精選
更多新聞