【好聲好戲】黃翠如「卡通聲」演繹紗紗郡主 李家鼎評:唔好做演員喇
2021年05月13日15:34

黃翠如最近參加無綫節目《好聲好戲》,昨晚播出的一集翠如聲演了苑瓊丹於《皆大歡喜》角色紗紗郡主的一場戲,雖然被汪明荃直言聲音太卡通,但仍獲得7位評判一致給予綠燈合格,令她大為驚喜更感動得眼眨淚光!

主席評判李家鼎就叫翠如轉行:「唔好做演員喇,去配音好過,做演員麻麻地。」翠如表示:「我嘅聲音係畀人攞嚟鬧嘅,所以第一次畀人稱讚,我有啲估唔到,有啲感動。我自己演戲以嚟係成日畀人抨擊把聲,所以我成日都覺得咁不如你畀個啞嘅角色我演算喇。」

TVB官方微博:#好聲好戲# 黃翠如聲演紗紗郡主 被鼎爺勸佢唔好再做戲

黃翠如一向被人批評聲音唔好聽,決定透過聲演《皆大歡喜》古裝版嘅紗紗郡主,從而學識苑仔嘅演戲特質,結果竟然係鼎爺勸翠如BB唔好再做戲?

好聲好戲|逢星期一至五 10:30|翡翠台

#配音秀# #TVB#
-- TVB官方微博

From:微博/TVB官方微博

黃翠如fishwong:夢到自己去了旅行,
然後醒了⋯⋯
早。 http://t.cn/A6VwpOzn ​ -- 黃翠如fishwong

From:微博/黃翠如fishwong

視頻精選
更多新聞