【盼有快樂童年】羅子溢爆楊茜堯北上拍劇後遭囡囡忘記 不敢再接Job

2021年07月15日07:00

羅子溢出席書展的兒童書活動,透露正與老婆楊茜堯為囡囡報playgroup及揀學校而煩惱,更曾因而冷戰:「例如佢會問我安排咗節目未,我有時會唔記得,所以佢就會嬲我、催我。」他坦言不想囡囡太快接觸學術,希望她有個快樂童年,培養興趣玩吓先。

羅子溢透露之前楊茜堯在內地拍劇,很想念囡囡,自覺錯過了她3個月童年,所以暫時未再接工作:「返咗嚟之後個女唔認得媽媽,竟然對住婆婆叫『媽媽』,搞到老婆好hurt。」他又冧爆表示囡囡有叫過一次爸爸,無啦啦望著他很清脆地叫,令他感動到即刻不想出門。

微博香港娛樂:【【夫妻檔吸金】楊茜堯羅子溢北上拍劇 貼小珍珠影片:聖誕禮物】@楊怡TaviaYeung是楊茜堯 (前名楊怡)同老公@羅仲謙是羅子溢 (前名羅仲謙)的寶貝女「小珍珠」羅翊心,今年四月出世,不經不覺已經8個月大。有報道指,楊茜堯為了八位數字「奶粉錢」,決定產後復出,兩公婆更拍住上,到內地拍劇《家族榮耀》,以夫妻檔北上吸金! -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

羅仲謙是羅子溢:👨🏻:爸爸!叫爸爸❤️
👶🏻:唔好阻住我食飯得唔得呀🍔🥗🌭🍜🥪🫓🍣🌯🫕

#父女日常
#爸爸日常之幻想對白
#囡囡心理陰影🤣
#父親節快樂 ​ -- 羅仲謙是羅子溢

From:微博/羅仲謙是羅子溢

From:微博/羅仲謙是羅子溢

 

視頻精選
更多新聞