【為拍劇操肌】唐詩詠「放監」即食油炸鬼 陳山聰狂落辣醬

2021年12月16日07:00

唐詩詠近日開工拍攝新劇《隱形戰隊》,更為此練得一身肌肉,怎料日前才大騷背肌兼練跑的她,這天便已去了大吃大喝,原來因為show肌場口已經拍完,終於不用再忍口。她相約同劇的陳山聰齊齊食餐好,叫到每桌都是美食:「容許我哋……開始瘋狂」,更叫來一大碟油炸鬼,夠晒邪惡:「放監啦,放肆呀」。陳山聰亦不手軟,在腸粉上猛「加料」,狂落甜醬辣醬!

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

From:微博/香港TVB資訊台

唐詩詠後來表示,其實原本沒有想過要Show肌:「由零開始訓練,就係為咗呢一場?當初係無想過要show,只係希望自己可以有一個唔同嘅狀態去拍戲。點知今日show到少少,又幾開心。」

微博香港娛樂:【【身形好Fit】#唐詩詠#風騷曬緊緻背肌 背脊勁多粒粒嚇親網民】年屆四十的唐詩詠之前曾被嘲有雙下巴及頸紋,不過她並無介意,更指這些都是她「忠誠的朋友」。這天她在微博貼出一張運動照,原來她已經默默練出背肌!她穿著背心短褲,大騷訓練成果,背部和小蠻腰線條緊緻,身形勁Fit!
唐詩詠風騷留言:「努力是需要『用力』去突破,用『毅力』去持續,用『腦力』去思考變化 #最後衝刺 #突破自己不是別人」。有網民留意到她背部有很多黑點,驚恐問道:「背脊咩嚟?有密集式恐懼,起雞皮」,唐詩詠回應只是運動場上的膠粒,虛驚一場!
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

視頻精選
更多新聞