【珍惜當下】戴祖儀病癒十天 懷念行山不戴罩

2022年03月10日07:00

戴祖儀早前確診,不過隔離閉關期間依然精神不錯,更悶到在鼻上畫蠟筆小新!這天她上載一短行山舊片,感嘆要珍惜當下,似乎很懷念不用隔離,可以周圍去玩的日子:「當過去一切的理所當然都變成現在的奢望,活着就更加要珍惜當下,Stay healthy and happy everyone」。

 

其實戴祖儀已經病癒,她回應媒體查詢時指自己十日前已經康復,Post舊片只是想表達以前行山不用戴口罩,可以無憂無慮,現在則有很多顧慮。

微博香港娛樂:【【無綫爆疫】#胡定欣##馮盈盈##戴祖儀#染疫 劇組延長停工期】無綫陸續有藝人及工作人員確診,日前羅樂林、周嘉洛及劇組人員快速檢測呈陽性,昨日有指《回歸》及《曙光》的劇組再有多人染疫,包括戴祖儀、黎澤恩(Ronny@Mr)。戴祖儀未有回應是否確診,只表示正在家休養。另外馮盈盈因拍綜藝節目而中招,亦無綫有經理人確診。最新消息指正在拍攝新劇《破毒強人》的胡定欣亦中招。
為免疫情進一步擴散及進行消毒,日前無綫叫停所有劇組,當時預計停工5日,據悉現時除了《愛.回家》之外,其他劇組全部延長停工期至3月7日。
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

港劇辣評社:TVB最近有唔少藝人相繼確診,而戴祖儀亦都中招。今日(1/3)佢就喺社交網上載一張「病照」同大家報到,仲交代最新嘅病況,佢喺貼文寫到:「多謝大家關心,小妹精神同身體都好好。除咗食粥食到懷疑人生,其他都冇乜特別,im a粥to you…同埋我睇曬南柱赫嘅劇…唔知依家睇咩好~大家有冇劇集動漫推介?啊,同埋會喺屋企畫下畫~又望住座山,呢幾日天氣好~幾寫意~ #update完畢。大家都好好保重小心身體。」睇嚟佢嘅隔離生活都過得幾充實。而唔少圈中朋友,如林奕匡同林穎彤亦有留下心心同加油Emoji為佢打氣,希望祖儀快啲好番啦。 -- 港劇辣評社

From:微博/港劇辣評社

 

視頻精選
更多新聞