伍允龍唔忿氣被叫奀星

2022年03月22日03:00
伍允龍坦言今時唔同往日,拍拖已可光明正大。

【星島日報報道】

  (星島日報報道)伍允龍及安志杰在TVB節目《諸朋好友》被問及過去難忘感情經歷,安志杰指有段時間被人稱為某某男友好無奈,令人聯想到當年他與謝婷婷拍拖經歷。伍允龍亦有共嗚,雖然訪問中沒提及女方名字,但當年他與鍾嘉欣曾有一段無疾而終感情,他直言:「當年我成日畀人叫茄喱啡、奀星,但其實我拍咗好多戲,亦好努力去做,好似《賭城風雲》一個鏡頭被車撞,我撞咗成25次,又試過由一樓跳落嚟差啲斷腳,但都冇人知,我唔係投訴,只係唔明白點解焦點會放喺同邊個拍拖。」

問到何不放棄?他說:「當年是開心嘅,只係對方因工作問題要收埋我少少,我OK嘅。(覺得電視台畀壓力?)我明嘅,當時佢好紅,而我係Nobody,因為工作要收埋我,呢一行係咁,但覺得過分咗去做呢件事,變咗個傷害喺我度。」他指今時不同往日,拍拖已可光明正大,直言當年被棒打鴛鴦有不滿及不開心:「係唔忿氣,但長大咗,過咗去,咁啱當時TVB有幾部劇搵我,但我經理人覺得唔適合推咗。」他想入TVB證明自己有價值,讓大家看到工作態度,之後遇到《城寨英雄》成功入屋。

視頻精選
更多新聞