【好恩愛】林盛斌老婆教夫妻相處之道:就好似跳舞咁

2022年03月28日07:00

林盛斌(Bob)不時在社交平台放閃,分享他與太太及四個子女的生活。不過今次就輪到太太黃乙頤(Pearl)分享。

From:微博/港劇辣評社

香港新浪娛樂:【【封肚】林盛斌仔仔叫林道申 Bob嫂:夠曬數】@Bob林盛斌 和太太Pearl生了三個囡囡霏霏、熹熹和機機,一直想追仔的他,上個月底終於擺脫外父命,生了個囝囝!一家六口樂也融融....另外,Bob嫂亦都宣佈另一個消息,就是她要「封肚」:「正式宣布:...... (按鏈接看完整文章)http://t.cn/RpyYhEB ​ -- 香港新浪娛樂

From:微博/香港新浪娛樂

From:微博/香港新浪娛樂

二人於2007年結婚,星期日Pearl分享夫妻相處之道,及一張跟Bob手疊手的照片:「點樣維持一段關係可以好簡單,就好似跳舞咁樣,你進一步;我退一步,我進一步;你退一步。一定會有不同意見嘅時候,畢竟來自兩個家庭,成長環境造就各自不同嘅認知,就算靈魂伴侶都會有嗌交嘅時候。」

她又表示:「好似林生咁,而家已經進化到生日,情人節,大時大節,都唔會有特別嘅表示,我唔係投訴啊!因為我都係一樣。我想講嘅係生活細節,而家40幾歲嘅林生,佢係唔飲咖啡嘅,理所當然應該唔會留意到有關咖啡嘅一切事物,但係!!竟然!!意想不到!!估佢唔到!!佢尋日竟然帶我去網紅咖啡店度打卡。(所以我叫咗杯朱古力俾佢)咁當然,前提係,佢平時對我都正正常常啦!如果佢家暴我嘅話,就算佢其他時間對我好,都係唔得㗎!」

不過Bob卻留言說:「你隻手搽返啲嘢好喎」,Pearl就「反擊」:「好明顯係主婦嘅手啦,你嗰隻手就係十指不沾陽春水啦。」

微博香港娛樂:【【媽媽的偉大】兒子戒尿片太太要半夜起床 @Bob林盛斌 :有冇辦法令我冇咁內疚?】Bob(林盛斌)與太太Peral結婚14年,兩人育有三女一子。Bob不時都會在社交網,分享他與子女相處的點滴。
星期日他就於微博發文,指自己發現每逢夜晚12點,凌晨3點,早上6點,太太的鬧鐘就會響,然後會行出房門,笑言是否有「姦夫」:「佢就會行出房門,幾分鐘之後先再上返床,呢個行為維持咗一段時間。我有懷疑過佢係咪約好時間,偷偷地同出面個姦夫傾電話,鬼鬼鼠鼠燴番薯嗰啲!」
一問之下才知道媽媽的偉大:「原來佢為咗幫個仔戒夜晚瞓覺片,專登過去隔離房抱佢起身去廁所,等佢唔好瀨尿,整濕條褲同d床被。」他又問為什麼以前三個家姐都不用,只是細仔才有需求,太太回應他:「其實咁多年嚟個個都有咁做嘅,係你冇留意啫。」他即問網民:「請問各位有冇咩辦法可以令我冇咁內疚?在線等。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

 

視頻精選
更多新聞