【重提當年唔敢追周勵淇】稱張寶兒無不開心 袁偉豪籲網民別太認真:唔需假當真

2022年04月21日07:00

蔡思貝、袁偉豪等出席無綫劇《廉政行動2022》宣傳活動,她坦言拍攝此劇最難忘的是一場喪跑戲:「喺觀塘爆咗幾條街一段跑街戲,加上要同鏡頭協調,所以都多NG。雖然跑到身水身汗,但好有滿足感。」首次參與廉政系列劇集的袁偉豪,也表示今次較多追逐戲。

denceyu:由林超賢擔任總監製的無綫劇《廉政行動2022》昨日於電視城舉行記者會。無綫助理總經理(戲劇製作)兼《廉》劇監製曾勵珍,率領袁偉豪(Ben)、蔡思貝、陳敏之、陳曉華、譚凱琪、姚嘉妮、謝東閔等演員出席,身處內地拍劇的譚俊彥亦拍片支持。

對於新一屆港姐競選已經展開,身為師姐的思貝表示,會呼籲 ​
-- denceyu

From:微博/denceyu

網民近日重提袁偉豪以前講過:「我個銀包得嗰廿蚊,點夠膽追妳(周勵淇)呀?」他笑稱其實這句說話在內地社交平台一直很流行,網民留言或回應時間中就拿來用。他解釋為何當年會這樣說:「不過我講緊嘅係25、26年前嘅事,當時我仲讀緊書,搭地鐵遇到個靚女梗係唔夠膽追啦,大家有時唔需要太認真、唔需假當真,咁樣我都被搞到糊塗喇。」他指老婆張寶兒沒有因此不開心:「佢冇嘢,反而我未釋懷,希望大家高抬貴手啦。」

From:微博/denceyu

From:微博/denceyu

 

視頻精選
更多新聞