旺角美食:【人氣良心店 抵食高質越南菜 越式滋味價錢親民 必試酸湯檬粉】- 越男仔

2022年06月12日11:54

呢間位於旺角的越南菜餐廳,人氣高食物品質好,價錢又親民貼地,所以成日都要排隊,就知有幾好食啦!餐廳主打越南菜,酸湯檬粉是人氣之選,味道精新帶酸,又保持到濃郁度同椰汁香,好有開胃感覺。麵類除了店家配搭好的選項,客人可以自選配搭選擇配料及湯底,咁就可以食到更多口味!手撕雞檬紙卷的紙卷煙靭好咬,手撕雞十分滑溜,更有爽口蔬菜同檬粉碎增加口感。無骨鳳爪沙律同樣開胃吸引,有咬口外,亦帶微微甜味,配上酸辣的醬汁用來作前菜簡直一流。軟殼蟹配黃薑飯都十分出色,炸得香脆又不油膩,蟹肉入味之餘又多膏,食到啖啖蟹肉同蟹膏融合。想找一間好味CP值高的良心小店支持,就不要錯過如此高質的越南餐廳啦!

▲招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯湯檬粉($83):酸湯檬粉味道精新帶酸,又保持到濃郁度同椰汁香,手撕雞分量多,扎肉都爽口兼扎實。

▲生牛肉拼滑雞拼扎肉拼牛丸牛骨湯河粉($91):牛骨湯十分濃郁,雞肉帶微微咖喱味,生牛肉都十分新鮮重牛香。

▲手撕雞檬紙卷及無骨鳳爪沙律(跟餐小食):手撕雞檬紙卷的紙卷煙靭好咬,手撕雞十分滑溜,更有爽口蔬菜同檬粉碎增加口感。無骨鳳爪沙律同樣開胃吸引,有咬口外,亦帶微微甜味。

▲原隻軟殻蟹配黃薑飯($115):軟殼蟹配黃薑飯都十分出色,炸得香脆又不油膩,蟹肉入味之餘又多膏,食到啖啖蟹肉同蟹膏融合。

越男仔

地址:旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖

營業時間:11:30-23:00

訂座電話:24889191/54249435 (Whatsapp)

文字來源:香港人遊香港/圖片來源:@agnesbtsui、@soso.eatingismylife

The post 旺角美食:【人氣良心店 抵食高質越南菜 越式滋味價錢親民 必試酸湯檬粉】- 越男仔 appeared first on 香港人遊香港.

視頻精選
更多新聞