吳海昕新劇被肌肉包圍 爆《I SWIM》眾男神勁貪靚

2022年07月22日03:00
Sofiee被一班肌肉男神包圍,原來緊張多過開心。

【星島日報報道】

(星島日報報道)吳海昕(Sofiee)主演的ViuTV劇集《I SWIM》正在熱播,由開拍到播出都有極大迴響,事關劇中有呂爵安(Edan)、魏浚笙、邱士縉、王智德、P1X3L等,一眾男神配合游泳的主題,打正旗號海陸皆肌,而劇中飾演Miss翁的Sofiee更是日日對住一班肌肉男神。

Sofiee大讚今次題材青春熱血,畏水的她更因此劇學識游泳。飾演老師的Sofiee每日被男神包圍,坦言:「的確有好多型男和肌肉睇,身邊好多人都羨慕,但其實拍攝時我都好緊張,因為是整套劇最多對白的角色,既要講戰術、又要做輔導、還要經常跟校長爭拗。而且做男校女教師必須要硬淨,角色講對白要無尾音、連珠炮發咁,快到後期配唔到音。為了氣勢夠強,我會腰骨挺直、翹着雙手,拍攝時真的有少少手瓜起𦟌。」

爆Edan勁食番薯雞蛋

提到最難忘的事,Sofiee表示成班男仔感情要好,鏡頭後不時會拗手瓜,天寒地凍拍落水戲,凍到身體發紫,但令人感覺好爽、好熱血,更透露從未遇過一個劇組的男演員比女演員還貪靚!「男演員就討論如何keep fit,佢哋都好緊張自己體態,連續幾個月飯盒只有幾件雞肉和雞蛋,而Edan仲係食得最多番薯和雞蛋的一個!講到騷肌,大家都唔會怕醜收埋,因為練得太辛苦,上水搶先補妝嘅都係男演員,而且係補身上塊朱古力,講緊唔係6塊,係第7、8塊!」

視頻精選
更多新聞