【中氣十足】90歲胡楓確診新冠肺炎 紅館演唱會無奈延期

2022年09月07日07:00

胡楓(修哥)昨日確診新冠肺炎,原定星期六(10日)舉行的紅館演唱會亦無奈延期。慶幸修哥病情不算嚴重,還拍片報平安,片中他精神奕奕,中氣十足,著大家不用擔心:「大家好,我確診咗呀!所以呢個中秋節嘅紅館演唱會唔能夠同大家見面喇,但大家放心,我打咗三針呀!你睇吓我依家幾好精神,仲有我喺屋家隔籬,無事㗎!我希望能盡快喺紅館度再次同大家見面,請各位保重身體呀!」

修哥現正在家隔離,只有少少咳及想睡覺,不過因為睡得太多反而要起身在家中四圍行。他表示演唱會綵排時有戴口罩,不明白為何中招。原本演唱會嘉賓除了有「契仔」張學友,修哥更大爆還有張家輝、鄭欣宜、薛家燕及羅蘭。今次演唱會要改期,令他非常不安樂,希望大家保留門票,之後會盡快再次安排演出。

智語慧言:90歲的香港資深演員胡楓確診新冠病毒,胡楓發布視頻稱,正在居家隔離,原訂中秋節的紅館演唱會將會延期。 -- 智語慧言

From:微博/智語慧言

 

 

 

視頻精選
更多新聞