【28歲生日】江嘉敏第一次送99支玫瑰:最痛最辛苦係媽咪

2022年11月08日07:00

江嘉敏一向重視過生日,去年她一踏入11月即在社交平台進行生日倒數,又Hashtag「#記得同我講生日丫」。日前她28歲生日,先後在社交平台貼出手捧蛋糕和99支玫瑰的相片,這天又再貼出捧著大紮花束的相片,不過今次她並不是收花,而是送花給媽媽,更是她第一次送99支玫瑰。她表示生日最痛最辛苦的是媽媽,所以要為媽媽送上祝福:

 

「朋友提醒咗我一樣好重要而且好好好嘅事情‼️‼️

我生日,其實最應該收到祝福嘅應該係媽咪先啱!我生日,最痛最辛苦嘅就係媽咪。所以生日花花,生日蛋糕應該係送比最偉大嘅母親大人!

我想講,我媽咪從來都唔性感,不過佢好感性。雖然送花比佢嗰陣,佢不斷係咁講:哇!嘥哂啲錢啊!留返啲錢自己使啦你!咪買花比我喇!但我知佢其實好開心,仲不斷同花影相。

講真,天下間有邊個女人唔鍾意收花先?雖然我媽咪已經係3個女嘅媽咪,不過佢依然有一顆少女心。媽咪,放心!我會繼續努力做好自己,繼續做你嘅好女女,繼續做阿妹s嘅好家姐!

#媽咪第一次收99枝玫瑰

#收花收得多第一次送99枝玫瑰花

#成就解鎖#btw送花唔一定係男仔送

#大家唔好再比固有嘅觀念限制住

#玫瑰都唔一定係紅色啦

#阿妹返學我唯有自拍啦

#好鍾意

#著咗件長袖西裝褸都比人話性感而家著背心點算好」

 

 

視頻精選
更多新聞